CONNECTICUT
A RESOURCES
J RECOVERY
7 AUTHORITY

ADDENDUM NO. 2
Issued January 14, 2009

TO

“REQUEST FOR BIDS
FOR
ON-CALL EQUIPMENT WORK
FOR
CONNECTICUT RESOURCES RECOVERY AUTHORITY
LANDFILLS”
(RFB Number FY09-EN-002)
(RFB Issued December 17, 2008)

Note: Bidders are required to acknowledge this and all Addenda in Section
6(a) of the Bid Form.




This Addendum consists of a change to the Contract Document to clarify when Performance and
Payment Securities must be submitted to CRRA and CRRA’s responses to written questions re-
ceived by 3:00 p.m., January 13, 2009, the due date specified in the Contract Documents.

In addition, a list of potential bidders who attended the Pre-Bid Conference And Site Tour is at-

tached.

1. PERFORMANCE AND PAYMENT SECURITY

Currently, Section 7.1 of the Agreement indicates that Performance and Payment Securi-
ties must be submitted to CRRA prior to the execution of a Request For Work. However,
Section 7.2 of the Agreement requires that they be submitted to CRRA within 10 days after
CRRA issues the Notice of Award.

The first sentence of Section 7.2 of the Agreement is hereby revised as follows:

“Prior to the execution of a Request Form Work, Contractor shall furnish CRRA
with the following:”

2. QUESTIONS AND CRRA RESPONSES

The following are the questions submitted to CRRA by 3:00 p.m., January 13, 2009 and
CRRA’s responses to them.

1. | Question

If a bidder has different equipment pricing for each site, how should that
be handled?

Answer

If a bidder has different equipment pricing for each site, it should use mul-
tiple copies of the appropriate Bid Payment Rate Schedule Form and place
a check mark in the landfill to which it pertains. For example, if a bidder
has different rates for the Ellington Landfill and the Wallingford Landfill,
it would submit two copies of the “Bid Payment Rate Schedule Form —
Ellington, Wallingford and Waterbury Landfills,” one for the Ellington
Landfill and one for the Wallingford Landfill with a check mark in the
box for the appropriate landfill for each Form.

Bidders should remember that all Work under the Agreement will be pur-
suant to a Request For Work negotiated between CRRA and the success-
ful bidder(s). One of the items that will be included in the cost estimate
portion of a Request For Work will be a charge for mobiliza-
tion/demobilization. Therefore, if a bidders pricing differs for each site
because of the cost of getting the equipment/operator to and from the site,
that difference should not be reflected in the rates included in the Bid
Payment Rate Schedule Form. Rather, they will be accounted for in the
mobilization/demobilization charge for each specific Request For Work.
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Question

May we obtain the list of bidders?

Answer

CRRA indicated that the sign-in sheet for the mandatory pre-bid confer-
ence was attached to Addendum 1, but neglected to do so. It is attached to
this Addendum 2.

Question

How important is it and what emphasis will be place on a bidder's
strengths and deficiencies in regards to affirmative action/minority/small
business aspects of this RFB?

Answer

As indicated in the Instructions To Bidders, CRRA is an Equal Opportu-
nity and Affirmative Action employer and does not discriminate in its hir-
ing, employment, contracting or business practices. Also as indicated in
the Instructions To Bidders, CRRA is required to consider factors related
to affirmative action in rating a bid. As with all of the criteria on which
CRRA rates a bid, CRRA is not prepared to disclose the exact weighting
that will be assigned to any particular criterion.

Question

How am I to carry a per hour price for operator and equipment, including
pollution insurance and bonds, if I don’t know how many hours I will be
working?

Answer

It is up to each individual bidder to determine how it accounts for its costs
within its bid. A successful bidder must provide proof of the insurance
coverage specified in the Agreement before CRRA will execute the three-
year Agreement with said bidder. Bidders should be aware that execution
of the Agreement does not necessarily guarantee that a successful bidder
will be selected to perform any work.

Performance and Payment Securities are not required prior to executing
the Agreement, but will be required prior to CRRA authorizing any work
under a Request for Work. As indicated in Section 1 above, Section 7.2 of
the Agreement has been changed to reflect this. A successful bidder could
include in the cost estimate for a Request For Work the cost of the Per-
formance and Payment Securities, but Requests For Work will be awarded
on a competitive basis and one of the primary factors that will be consid-
ered in doing so it the cost estimate.
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