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ADDENDUM NO. 1 
Issued August 15, 2007 

TO 

“REQUEST FOR BIDS 
FOR 

REPLACEMENT OF TROMMEL THRUST RINGS AT THE 
MID-CONNECTICUT WASTE PROCESSING FACILITY” 

(Bid Number 08-O-001) 
(RFB Issued July 23, 2007) 

Note: Bidder is required to acknowledge this and all Addenda in Section 6(a) of 
the Proposal Form. 

______________________________________________________________________________ 

This Addendum consists of the Connecticut Resources Recovery Authority’s (CRRA) responses 
to written questions that have been received by CRRA through August 10, 2007, the deadline for 
questions as specified in the RFB. 

Question May a bidder bid on just the base work (replacement of two trommel thrust 
rings) and not the optional work (replacement of up to six additional trommel 
thrust rings)? 

1. 

Answer No. The RFB is for the base work and the optional work. The optional work 
will be performed at CRRA’s sole and absolute discretion. Bidders must 
submit bids on both the base work and the optional work. It is up to bidders to 
decide whether or not to bid on the manufacture of the trommel thrust rings 
and/or the installation of the trommel thrust rings. However, bidders must 
submit bids for the manufacture and/or installation of all eight trommel thrust 
rings (the two base bid rings and the six optional work rings). 
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Question The base bid is for two trommel thrust rings and the optional work is for six 
additional rings. The price for the base bid (two rings) is likely to be less than 
$100,000, the threshold for prevailing wage requirements. The price for the 
total bid (two base bid rings and six additional optional rings) is likely to more 
than $100,000. Do the prevailing wage requirements apply? 

2. 

Answer Because of the possibility that all eight trommel thrust rings will be replaced 
during the term of the contract, all bids must meet the Connecticut prevailing 
wage requirements. 

Question What dollar amount should bidders use for the Bid Bond, the price for the base 
bid or the price for the base bid plus the price for the optional work? 

3. 

Answer For purposes of determining the amount of the Bid Bond, a bidder should use 
its total bid price, that is, the base bid price plus the bid price for the optional 
work. 

 


